Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@20:08:45 GMT

ریل ماشین دودی شهرری، بدون هیچ حاشیه و حرف اضافه

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۰۴۲۶

ریل ماشین دودی شهرری، بدون هیچ حاشیه و حرف اضافه

برخلاف پیش‌بینی‌های کسبه منطقه امامزاده عبدالله تهران، حالا خط ریل قاجاری قرار گرفته در پیاده‌روی خیابان فدائیان اسلام نه زباله‌دانی شده و نه معتادها دور آن نشسته‌اند، فقط یک خط ریل زنگ‌زده قاجاری است، بدون هیچ حاشیه و حرف اضافه!

به گزارش ایسنا، اواسط اسفند سال قبل بود که کارگران شهرداری در زمان انجام عملیات عمرانی در خیابان فداییان اسلام و درست مقابل امامزاده عبدالله شهر ری، به حدود ۴۰ متر از ریل ساده‌ی قطار برخورد کردند که ری شناسان و کارشناسان میراث فرهنگی آن را ریل اولین ماشین دودی در تهران یعنی همان «نخستین خط تراموای تهران» می‌دانند که سال ۱۲۶۱ خورشیدی در دوره ناصرالدین شاه ساخته شد و امتیاز آن را یک مهندس فرانسوی به نام «مسیو بواتال» به نمایندگی یک شرکت بلژیکی از ناصرالدین شاه گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که پیش‌بینی‌های کسبه این مسیر تاریخی در شهرری درست از آب درآمد؛ «بروید بعد از نوروز بیایید، ببینید به کدام یک از قول‌هایشان عمل کردند، فقط همین خط ریل می‌ماند و خودش».

با کشف این خط ریل حرف‌ها و نقشه‌های زیادی برای حفاظت از آن برنامه‌ریزی و مطرح شد، ۲۲ اسفند محسن شیخ‌الاسلامی - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران - اعلام کرد: «در نخستین قدم این مسیر و ریل‌های مشخص شده باید مرمت شوند و با کمک دستگاه‌هایی مانند شهرداری، ماشین دودی به صورت نمادین در کنار همان پایه قرار گیرد، چون ریل به دست آمده با آن ماشین هویت پیدا می‌کند.»

معصومه پورنظری - شهردار ناحیه یک شهر ری - هم ۲۴ اسفند به ایسنا توضیح داد: با توجه به این‌که محور فداییان اسلام از محورهای اصلی شهر ری است تصمیم گرفته شد تا نسبت به بازسازی پیاده‌روی خیابان فداییان اسلام اقدام شود، که در همان مراحل ابتدایی کار با کندن کف پیاده‌رو، ریل ماشین دودی مشخص شد و در بازدیدی که شهرداری منطقه ۲۰ نیز از ریل‌ها داشت، تصمیم گرفته شد تا ریل‌ها حفظ شوند و داخل ریل از ماسه پر شود، همچنین ماشین دودی از مترو شهرری به این منطقه منتقل شود.

در این شرایط موقعیت برای ورود گردشگران به این منطقه می‌تواند باز شود. تصمیم شهرداری و میراث‌فرهنگی بر حفظ آثار است، بنابراین باید نسبت به مرمت و بازسازی ریل اقدام شود، اگر میراث فرهنگی طبق قولی که داده است تا پایان سال بتواند بازسازی را به سرانجام برساند، شهرداری نیز بُتن ریزی در پیاده‌رو را با طرح نقاشی ایرانی - اسلامی اجرا می‌کند.»

اکنون بیش از یک ماه از آن کشف و همه‌ی حرف‌ها و قول‌هایی که برای حفاظت از این ریل قاجاری مطرح شده‌اند، می‌گذرد. حالا فقط یک جدول فاصله‌ی بین پیاده‌رو و ریل کشف شده است و دیگر هیچ نشانه‌ای از بُتن‌ریزی‌هایی که قرار بود طرح‌های ایرانی – اسلامی داشته باشند هم نیست.

امیر مصیب‌رحیم‌زاده - مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهر ری - درباره‌ی آخرین اقدامات برای حفاظت از این ریل قاجاری به ایسنا می‌گوید: وضعیت ریل تثبیت شده است، از این به بعد قرار است اقدامات حول قرار گرفتن ماشین دودی از مترو شهرری در این مکان و نصب تابلوی معرفی و مرمت و بازسازی این اثر تاریخی باشد.

وی همچنین درباره‌ی احتمال بررسی مسیرِ ریل در گذشته، برای کشفِ ادامه‌ی خط ریل اظهار می‌کند: هر چند همین مقدار از خط، برای «شاهد» کافی است، اما باید میراث‌فرهنگی نیز در این زمینه نظر دهد.

قطار دودی قرار گرفته در مترو شهرری

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ریل ماشین دودی شهر ری میراث فرهنگی شهرری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند

 



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی روز یکشنبه در نشست ستاد برگزاری رویداد آموزشی- تعاملی یکصدا ایران در مشهد که با حضور نمایندگانی از شهرداری مشهد، کانون های فرهنگی و هنری مساجد و دفتر تحول اجتماعی قرارگاه خراسان رضوی برگزار شد گفت: این مناطق شامل رسالت، التیمور، پور سینا، مهرآباد، دهرود و محله سیس‌آباد از حاشیه شهر مشهد است.

محمد حسین زاده با تأکید بر لزوم توجه ویژه به استعدادیابی و پرورش استعدادها در منطقه حاشیه نشین شهر افزود: سطح نابسامان اقتصاد در حاشیه شهرهای بزرگ، نمی تواند مؤید فقر اذهان خلاق و کاوشگر در آن منطقه باشد، چه بسا استعدادهای درخشانی که از همین حاشیه به مدارج بالا دست یافته اند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بسیاری از رویدادهای فرهنگی و هنری را می توان از این مناطق آغاز کرد تا شاید خروجی فعالیت های فرهنگی و هنری بتواند زمینه ایجاد شرایط لازم برای رشد اقتصادی را نیز فراهم آورد، چنانکه در منطقه «گلشهر» به همت ساکنان آن و توجه دستگاه های فرهنگی تاکنون رویدادهای فرهنگی و هنری مختلفی رقم زده شده که زمینه سایر فعالیتهای اقتصادی را فراهم آورده است.

حسین زاده افزود: مقطعی بودن برنامه ریزی ها برای آموزش و فعالیت های فرهنگی و هنری در حاشیه شهرها می تواند نتیجه معکوس داده و به آسیب زیان بارتری تبدیل شود.

او گفت: در رویداد یکصدا ایران برای نخستین بار در کشور به دنبال این هستیم که ارتباط بلندمدتی میان هنرمندان و تشکلهای مردم نهاد حاشیه شهر ایجاد کنیم، در این راستا دفاتر تسهیل گری و کانون های فرهنگی و هنری مساجد در محله ها باید با اطلاع رسانی پویا در مسیر ترغیب و تشویق نوجوانان و جوانان این مناطق به حضور در این رویداد اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: رویداد یکصدا ایران با محورهای موضوعی هویت و سبک زندگی اسلامی- ایرانی، امید آفرینی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، ایجاد شور اجتماعی و مشارکت های مردمی، تحکیم بنیان خانواده، همبستگی و انسجام اجتماعی در ۶ محله از محلات حاشیه شهر مشهد در اردیبهشت امسال برگزار خواهد شد.

 
 

دیگر خبرها

  • تاکسی بدون خط
  • ۵ هکتار به بوستان بزرگ شهر یزد اضافه شد
  • طرز تهیه بستنی در خانه + ویدئو | فوت و فن درست کردن بستنی ساده بدون ثعلب و دستگاه | فقط ۱۰ دقیقه وقتتان را می‌گیرد
  • تغییر نام باشگاه استقلال؛ بدون مشکل یا تنش‌زا/ قانون چه می‌گوید؟
  • پروژه تله کابین تاق بستان در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است
  • ماشین دودی ؛ نخستین لکوموتیو ایران
  • ۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند
  • شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست
  • راه‌اندازی سامانه مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای خودرو در اردبیل
  • اضافه شدن ۱۰۴ بوستان طی ۸ سال در قم